Filmul Principii de Viata al lui Constantin Popescu incepe cu 0 frumoasa zi de 7 august, ora 07.30, cand domnul Emilian Velicanu se duce sa verifice in ce stadiu este constructia viitoarei sale case si de aici incepe comedia.

Velicanu se considera un barbat implinit: are un serviciu bine platit – intr-o tipografie unde nu prea ajunge decat in caz de urgenta, o sotie tanara (care nu prea ridica privirea din pamant), doi copii (dintre care unul din casnicia anterioara), urmeaza sa plece in vacanta cu familia, insa lucrurile se complica neasteptat.

Daca vreti sa vedeti cum se dau banii pe banda rulanta, urmariti-l pe Emilian: o data la 10-15 minute scoate portofelul legat cu lant de pantaloni. Doua exemple amuzante sunt chiar in prima jumatate de ora a proiectiei: seful de santier ii spune ca mai are nevoie de bani pentru cheltuielile neprevazute: “Si, de cat ai nevoie?” ” Maxim 500. 1000!”; se duce acasa la fosta nevasta sa isi ia copilul si ii lasa “partea lui de intretinere”.

Ca si Marti dupa Craciun, in prima parte intalnim foarte mult product placement. La un moment dat chiar deranjant. Si desi echipa a incearcat sa-l faca sa para mai vechi, au avut mici scapari care atesta faptul ca filmul a fost realizat ceva mai tarziu: in hypermarket se duc la raionul de jocuri pe xBox si alte greseli pe care le veti depista singurei 🙂

Singurul aspect care nu mi-a placut a fost finalul: Principii de Viata se termina brusc cu o secventa de violenta domestica prelungita exagerat.

De retinut: “Daca esti insarcinata si ai pofta de dulciuri e baiat. Daca ai pofta de acrituri e fata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *