Ani petrecuti printre carti. Asta ii leaga pe cei care au venit sa ne vorbeasca la evenimentul de lansare a ebook-ului Cautatorii de Povesti – ce a avut loc in Sala de Memorie si Cunoastere Locala a Bibliotecii Octavian Goga din Cluj.

Poate nu au apucat sa le citeasca tot ce le-a picat in mana, insa cu siguranta oamenii care lucreaza in biblioteci sunt bogati. Pentru ca au in suflet cele mai frumoase povesti, in ochi cele mai frumoase sclipiri si se imprietenesc cu cei mai buni autori. Si pentru ca, desi tacuti de fel, transmit emotia prin fiecare cuvant rostit.

 

Sorina Stanca – Director Biblioteca “Octavian Goga” Cluj

Cei patru autori (Irina Pacurariu, Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu si Catalin Stefanescu) semneaza povestile bibliotecilor – spatiul in care lucrurile se intampla fara sa fie spuse in mod raspicat

Intr-o comunitate mica, biblioteca este un centru al Universului.

Povestile s-au asternut pe hartie si vor fi lansate intr-un volum traditional.

Vakar Istvan – Vicepresedinte Consiliul Judetean Cluj

Ce este biblioteca pentru mine? Locul in care pot da mana cu Eminescu, sunt prieten cu Alecsandri. Biblioteca imi da suflet, electronica nu.

Paul-Andre Baran – Director Program Biblionet (campionul digital al Romaniei – participant la eveniment prin Skype)

Povestile adevarate din biblioteci sunt foarte interesante pentru ca biblioteca este un vector esential in dezvoltarea unei comunitati

Catalin Stefanescu – Cautator de Povesti 🙂

Disclaimer: Tot ce a afirmat in cadrul conferintei este parere strict personala

Urare pentru bibliotecari: Aveti puterea de a merge mai departe pentru ca salariile sunt rusinos de mici si uneori aveti de facut o munca de apostoli.

Biblioteca este unul dintre cele mai laudate locuri cand vine vorba de lansat ceva si unul dintre cele mai ignorate cand este vorba de facut ceva pentru ele. Aici sunt oamenii care fac lucruri uimitoare pentru compatriotii lor.

Povestile vorbesc despre oameni pe care multi dintre noi ii punem pe lista “mortilor”, a celor care nu mai exista, desi ei fac minuni intr-un spatiu public neinteresat de soarta individului.

Biblioteca este o institutie cu buget intr-o continua schimbare, undeva la coada pe lista autoritatilor.

Lumea este facuta pentru oamenii care cred in ceva, nu pentru cei care lauda public succese.

Adriana Patacean – Bibliotecar Biblioteca Sandulesti (judetul Cluj)

In biblioteca am invatat sa iubesc oamenii, pentru ca fiecare este diferit si are o poveste

Luminita Izdrila – Bibliotecar Biblioteca Comunala Bratca

A predat 37 de ani limba franceza si s-a hotarat sa se faca bibliotecar. Odata cu aceasta meserie a devenit mama, bunica si baby-sitter pentru copiii care trec pragul bibliotecii. In fiecare zi biblioteca din Bratca este plina, iar Primarul ii da mana libera sa faca ce considera ca este nevoie pentru a promova cititul.

Tot ce este in biblioteca reprezinta o poveste. Fiecare zi e alta.

Esential intr-o biblioteca este dragostrea si lumina pe care le-o dai celorlalti.

Multumesc imprejurarilor ca fac aceasta meserie.

Asa-i ca si pe voi v-au convins vorbele acestor oameni sa cititi povestile adunate din Bibliotecile din Romania?

Daca da, ebook-ul poate fi descarcat de AICI. Varianta print “Cautatorii de Povesti” va fi lansata la Targul de carte Gaudeamus 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *