Brasovul si-a deschis anul acesta portile pentru prima editie a Festivalului International de Film de scurt metraj – BIFF, ce a avut loc in perioada 24 – 26 februarie 2011, aducand laolalta productii cinematografice de scurt metraj realizate de profesionisti si de amatori.

Echipa organizatoare a avut bunavointa de a ma invita la acest Festival aflat la inceput de drum si cu inima deschisa am luat … al doilea tren in ziua de sambata (26 februarie) pentru a ajunge la Gala de Premiere.

In cadrul acestei festivitati de premiere a celor mai bune scurtmetraje, al carei amfitrion a fost Ionut Adascalitei, au vorbit:

– Cristian Cisar – Directorul Centrului Cultural Reduta (Gazda festivalului), actor

– Andrei Cretulescu – Presedintele Juriului

– Yoann Talhouarne – Reprezentantul Institutului Francez din Romania

– Laura Baron – lector universitar doctor in cadrul U.N.A.T.C.

– Florin Barbu – membru al juriului, critic de film

– Ioan Carmazan – regizor

– Maia Morgenstern – actrita

– Nae Caranfil – regizor

A avut loc si o discutie foarte deschisa intre Florin Piersic Jr. si sala, urmata de proiectia filmului lui Nae Caranfil: “Restul e tacere”. Avand in vedere ora tarzie la care s-a terminat aceasta Gala, cocktail-ul a fost de prisos, deoarece tot ce imi doream era un pat, o perna si o patura de care am beneficiat la hotelul Cubix.

Avand in vedere ca evenimentul a fost la prima editie, iar publicul brasovean nu este obisnuit cu acest gen de eveniment, se pare ca organizatorii mai au de invatat, iar data viitoare imi doresc sa vad proiectate si la festivitatea de premiere scurtmetrajele castigatoare. Eu – venita doar pentru aceasta ultima etapa –  nu am inteles de ce si cine a castigat. 🙁

In rest… numai de bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *