Daca te duci acum pe strada si intrebi la nimereala 100 de persoane, toate vor spune ca traiesc clipa, ca nu tin cont de prejudecati. In realitate, cati dintre voi procedeaza asa?

Faceti orice va taie capul fara sa va ganditi ce parere va avea X, fara sa va intrebati ce va crede mama/iubitul/iubita? Fara sa va pese daca raniti sau nu pe cineva prin ceea ce vreti sa “intreprindeti” sau sa spuneti?

Trebuie sa constientizam permanent momentul prezent (aici si acum). Sa nu mai amanam fericirea, dar sa facem rost de ea fara dezamagirea si intristarea altora. Altfel s-ar numi superficialitate.

Ei bine, eu nu cred in ceea ce vor unii sa spuna ca inseamna Carpe Diem*. Consider ca in fiecare moment actionam in functie de imprejurari, nu neaparat in functie de dorinte. Toate sunt pentru a fi facute la timpul lor. Haideti sa traim viata mai incet ca sa avem timp sa intelegem ceva din ea.

Traiti-va viata astfel incat la sfarsitul ei sa spuneti: “a fost fantastic!”

Think twice, it’s allright!

——-

*Wikipedia ne spune ca nu traducem bine “Carpe Diem”. Astfel, carpe = a alege, a selecta, a culege, a strange, a aduna. Literar, fraza face parte din versetul “Carpe diem, quam minimum credula postero” – “Culege ziua de azi si fii cat mai putin increzator in viitor” (Ode I, 11, 8). Asadar, celor care foloseau aceasta expresie cu scopul de a justifica micile (sau marile) tampenii facute, ar putea sa o lase mai moale. Acest citat este mult prea profund ca sa fie terfelit prin fumuri de tigara, alcool, sau alte droguri acceptate sau nu de societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *