In lumea aceasta mare care este ea online-ul a aparut acum ceva vreme o specie cu origini nedeterminate care se implica activ in viata societatii in mai multe feluri, desi nu are absolut nimic de spus.

Aceasta specie a capatat numele “troll” si poate lua forma umana, cu ochi, nas, gura si toate cele. In natura este mai greu de identificat, neavand semnalmente care sa ne ateste activitatea pe care o desfasoara zilnic. In schimb, in mediul online sunt intalnite mai multe tipologii:

1. Troll sentimental

Comenteaza in special la poze cu pisici, bebelusi, catelusi si alte vietati care au fost postate pentru a atrage cat mai multe reactii de tipul “Awww

Poate fi identificat dupa expresiile: “Vai, cat de frumos este”, “Pupici”, “Mumoaso”, “Adorabil” si atat. Fara prea multe detalii deoarece el este acolo doar pentru a arata poporului ca exista.

Poarta crocs si are intotdeauna dulciuri la el. Nu se stie cand apare oportunitatea de a isi castiga adepti.

Nu prea se uita la TV. Nu are timp intre atatea comentarii inutile.

2. Trollul justitiar

Acesta detine adevarul absolut si orice ai spune este complet (!!!) eronat/gresit/aiurea/degeaba. El a fost trimis pe Pamant pentru a face dreptate in Social Media si pe bloguri.

Usor de identificat dupa expresiile: “Aici gresesti”, “Stai ca iti spun eu cum stau lucrurile de fapt”, “Esti prost”, “Tu erai ala care zicea ca…? Esti praf!”, “Sigur nu te-ai informat cand ai scris asta”.

De obicei acestia se uita la emisiunile lui Badea.

3. Troll bagator-in-seama-si-atat

Niciodata nu urmareste firul povestii, nu are nici cea mai vaga idee despre ce este vorba in propozitie, insa el are ceva de spus. De fiecare data este pe langa subiect si nu de putine ori apeleaza la cuvinte si expresii nu tocmai ortodoxe.

In viata particulara are prieteni doar pentru ca lor de este mila de el, iar cand incearca sa le povesteasca ceva despre nimic, acestia il parasesc incet incet pana ramane singur la masa. Moment in care el continua sa vorbeasca.

Nu are iubita pentru ca nu s-a inventat una pentru el. Insa isi intinde navodul catre oricine respira, poate pica ceva. De obicei nimeni si nimic.

4. Troll care uraste tot. Uneori si pe sine

El este cel care nu a reusit in viata. De obicei ceilalti sunt de vina pentru asta si se razbuna pe oricine ii iese in cale.

Poza de profil poate il da de gol imediat prin nuantele foarte inchise si de obicei nu ii apartine, fiind ori o masina exagerat de tunata chiar de catre mouse-ul lui (in Paint), ori un personaj dintr-un joc.

Usor de identificat dupa expresiile: “Esti prost”, “Doamne ce ineptii”, “Esti degeaba”, “Ai inventat prostia” si altele care nu pot fi reproduse intocmai, el fiind un inventiv.

5. Troll grammar-nazi

A crescut cu emisiunea “Doar o vorba sa-ti mai spun” a lui Pruteanu si a mancat pe paine Gramatica lui Graur.

Isi iese din minti atunci cand cineva face o greseala cat de mica si nu ezita sa il corecteze, chiar daca este total pe langa subiect. In 99% din cazuri are dreptate, insa il corecteaza si pe sefu’. Ceea ce nu ii va aduce beneficii.

Sursa foto

Definitie trollingactiunea deliberata de a perturba activitatea fireasca a unui proiect prin actiuni ce au scopul de a deturna in mod artificial aten?ia contribuitorilor catre subiecte irelevante. Este o violare deliberata a regulilor implicite ale spatiilor sociale de pe Internet. Sursa

Definitie troll Un troll este un provocator fara cauza, cineva care lanseaza o discutie cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodata pentru participantii inocenti. Sursa

4 thoughts on “Tipuri de troll”

  1. Mai sunt si cei care isi amintesc de ceva dupa o perioada lunga de timp si tin neaparat sa iti aduca si tie la cunostinta ca acum X ani ai facut o greseala.

  2. Toate exemplele transpira ideea ca troll-ul este un ”el” ( ex: Nu are iubita pentru ca nu s-a inventat una ).
    Dezavuez aceasta idee, mai ales ca sunt confruntat cu o ‘”trollerita” din categoria ”trolul razbunator” : cel caruia i-ai facut odata ceva (sau are impresia asta), si desi face2face e lapte si miere, in online isi dezlantuie rautatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *