Octavian Paler spunea: “Nu dispretui lucrurile mici. O lumanare poate face oricand ceea ce nu poate face soarele niciodata: sa lumineze in intuneric”.

Privim prea mult in trecut sau in viitor si uitam sa fim fericiti in prezent. Nu mai stim sa ne bucuram de lucrurile marunte, care, de cele mai multe ori, pot sa ne faca mai fericiti decat posesiile materiale! Tot timpul avem in minte ceea ce ne lipseste si nu gasim puterea necesara de a remarca micile bucurii. Privim in jur fara sa vedem si ne plangem de mila fara sa constientizam cat de multe avem si cat de pretioase sunt clipele care trec pe langa noi.

Care sunt lucrurile marunte numa’ bune de trecut in “condica” vietii mele? Iata-le:

1. O discutie despre nimic. Doar de dragul de a avea persoane dragi in apropiere.

2. Un somn bun atunci cand oboseala te doboara.

3. Sa iti iei la revedere de la cineva cu vorbe frumoase si cu promisiunea unei reintalniri.

4. O imbratisare atunci cand esti singur si nu are cine sa te imbratiseze.

5. Iubirea e cea care te face sa simti ca traiesti abia dupa ce ai pierdut prea mult timp plangand de mila unei iubiri pierdute, neincercand sa privesti mai departe.

6. O dimineata insorita alaturi de persoana cu care imparti cutia cu zahar pentru cafea si suportul pentru periuta de dinti.

7. O urare din suflet la inceput de saptamana/de zi.

8. Un bilet de tren catre un loc in care nu ai mai fost. Cumparat dupa ce ai pus degetul pe harta, la nimereala.

9. Un zambet venit din partea unui strain.

10. Un mail de multumire pentru ca… existi.

In lucruri simple imi gasesc fericirea, acestea sunt sprijinul meu, motivul pentru care zambesc in fiecare zi si modalitatea prin care se poate ajunge intr-una din incaperile sufletului meu.

Sursa foto

Acest articol este un UPDATE al celui din 28 Mai. Pentru ca da, acord mai mult timp sentimentelor, asteptarile sunt altele – alimentate de tot mai multe lucruri marunte pe care am inceput sa le observ in jurul meu (datorita persoanelor care fac parte din viata mea).

2 thoughts on “Lucrurile marunte conteaza”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *