TEST pentru un viitor coleg de apartament

TEST pentru un viitor coleg de apartament

Iti cauti un loc unde sa poti pune capul pe perna si sa nu te ploua? Vrei sa ai un coleg/ o colega de apartament, insa prietenii  nu vor sa se mute – asa ca trebuie sa te apuci sa iti cauti?

Ei bine, exista optiunea BLIND – mergi ori pe incredere (il cunoaste Xulescu pe fratele nepotului), ori te muti cu o persoana complet necunoscuta.

INSA!!! Cum faci sa iti dai seama daca persoana cu care vei imparti cei 10 pereti este sau nu modelul ideal de room-mate? Ei bine, ii faci cateva teste inainte de a te muta:

1. Te duci sa discuti Termenii si Conditiile mutarii – sa presupunem ca X e deja locuitor al apartamentului si te cheama la o vizionare. In functie de asta dai Accept sau Disagree.

– Vasele sunt spalate? Si pe fata si pe spate? WOW! Perfect!

– Fa cumva sa bea multe lichide si sa se duca la baie! Cat este acolo trage cu urechea daca se spala pe maini. Apoi du-te si tu si vezi cum arata prosoapele si periuta de dinti.

– Plaseaza strategic niste firimituri pe masa. Vezi ce face: le da pe jos sau le ia frumos si le arunca la cosul de gunoi?

– Aragazul are in continuare culoarea din fabrica? Frigiderul miroase a levantica?

– Icoane pe pereti? Nu comentez, ina poti sa pregatesti niste versete, poate impresionezi.

– Panze de paianjen? Super! Inseamna ca este un tip/ o tipa altruista si ii place sa imparta locul, fara sa faca discriminari!

– Are animalute de companie (altele decat paienjenii de mai sus)? Minunat! Insa cu mirosurile si curatenia cum stam?

2. Nici X nu are inca un loc in care sa stea = cautati impreuna.

– Da-i un mail. Vezi cum iti raspunde. Daca are greseli gramaticale sau scrie c@ $i c@nd @r av3a 7a$t@tura cumparata de la Dragonul Rosu… FUGI

– Vorbiti la telefon. Mult. Despre orice. Daca abereaza sau schimba subiectul fara logica… inseamna ca e de bine. NU.

– Insereaza subtil cuvantul “Curatenie” si vezi ce parere are! 🙂

– Intreaba-l ce inseamna pentru el PLATA FACTURILOR?

Ex: daca sunt doua camere si intr-una nu este televizor inseamna ca platesti numai tu abonamentul la cablu? Believe me, e important!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *