Ziua îndrăgostiților în jurul lumii

Dacă tot anul ai stat cuminte și nu ai făcut cadou măcar un puzzle cu poza voastră, o pernă inimioară sau un breloc pe care să scrie ”te iubi, pui mic și scump”, atunci  sigur ai văzut că de la începutul luni februarie toate magazinele au fost invadate!

Nu despre asta o să vorbim noi astăzi, ci o să îți ofer inspirație pentru a găsi o variantă originală de a face impresie bună cu ocazia Valentine’s Day sau Dragobete. Hai să vedem, pentru început, ce fac alții:

  • Ziua îndrăgostiților în Anglia

Cam cum facem noi de Bobotează (am văzut la Discovery J ), femeile din secolul 18 își puneau 5 frunze de dafin sub pernă (în colțuri și mijloc) pentru a-i visa pe roșcovanii care le vor deveni soți.

În zilele noastre, englezii servesc o prăjitură cu chimen, prune și stafide.

  • Ziua îndrăgostiților în Franța

Unii spun că nu ar exista o țară mai romantică, dar eu nu sunt de accord, desigur.

Există o tradiție sub numele ”loteria iubirii”: cei solo intră în casele de vis a vis și îș strigă perechea. Dacă nu le este pe plac, pleacă. Toți cei care nu și-au găsit perechea nici așa, se întâlnesc în jurul unui foc și aruncă fotografile/ obiectele celor care respinși, blestemându-i. Tradiția a fost interzisă, deoarece spiritele se cam încingeau.

  • Ziua îndrăgostiților în Japonia și Coreea

Japonezii sunt mai inimoși: ei sărbătoresc și pe 14 februarie, dar și pe 14 martie.
Pe 14 februarie femeile dăruiesc cadouri/ flori bărbaților. Pe 14 martie (Ziua Albă), bărbatul întoarce darul primit – iar femeile au voie să își aleagă cadoul – îmi cam place tradiția asta.

Ciocolata oferită în ziua de 14 februarie este de două feluri: Giri-choco (bărbaților colegi/ prieteni/ șefi) și Honmei-choko (ciocolata iubirii, oferită alesului).

În Coreea, lucrurile stau cam la fel, doar că la ei mai există și 14 aprilie (Ziua Neagră), pentru cei care nu au partener, zi în care mănâncă tăiței Jajang (închiși la culoare).

  • Ziua îndrăgostiților în SUA

Deși credeai că americanii au inventat Valentines Day, trebuie să îți spun că nu e char așa. Cum nici French fries nu sunt inventați de francezi.

Tradiția la ei era să ofere o cutie cu ciocolată celei pe care o plăceau. Dacă o accepta, atunci deveneau iubiți cu acte-n regulă.

  • Ziua îndrăgostiților în Spania

Orașele mari ale Spaniei sunt cu totul transformate cu ocazia Zilei Îndrăgostiților: cu tarabe multicolore pline cu flori și cadouri. Cele mai comune cadouri oferite în această zi sunt florile (pentru tinerele fete) și cărțile (pentru prietenii lor).

  • Ziua îndrăgostiților în Brazilia

Brazilienii au propria lor zi a îndrăgostiților, pe 12 iunie, când sunt oferite cadouri, felicitări, flori și sunt organizate evenimente muzicale. De asemenea, în această perioadă, toate hotelurile au oferte speciale.

  • Ziua îndrăgostiților în România

De câțiva ani toaaaaată lumea se dă de ceasul morții de Valentines Day să impresioneze cu tot felul de cadouri mai mici sau mai mari, dar cât se poate de scumpe. Și apoi vine Maricica și spune: Dar de Dragobete (24 februarie) ce facem? Panică.

Aici intervine salvarea ta, Corina.
Dacă vrei să o scoți din casă, dar să nu îți lași salariul primit în ianuarie pe o ciorbă și o friptură, atunci ai două variante: pe oricare ai alege-o, trebuie să o duc în Sun Plaza:

  1. 14 februarie, zona restaurantelor:

– “Săgeata lui Cupidon” te premiază (va fi amenajat un panou cu baloane alb cu roșu. Pe cele albe vor fi imprimate cuvintele “I”, “Love”, “You”, amestecate. Provocarea este de a forma ”I love you” din 5 aruncări – premiu o cutie cu bomboane. Între 17-20:00)

– Moment artistic “Sax & Violin” (recital între 17-20:00 – duo de excepție format din Octavian Mardari și Shirin Corbu).

– Fotografii instant într-un set-up caleașcă.

  1. 24 februarie, eveniment în parteneriat cu Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu”, între 16-20:00

Program:

16:00 – 17:00 – concert Lora

17:00 – 18:00 – Dansuri populare – Ansamblul artistic «Plaiul Românesc» + momente de muzică clasică alături de Gabriel Stănescu (Vioară) și Marta Băceanu (pian)

18:00 – 19:00 – Spectacole de magie pentru copii + ateliere și concert susținut de studenți de la Conservator

19:00 – 20:00 – Teatru de umbre (Leon Magdan) + extragerea premiilor de la tombolă

Mecanism tombolă: la începutul evenimentului, fiecare participant va primi un tichet pe care să completeze datele personale. La finalul evenimentului vor fi oferite premii surpriză.

Acum știi cu ce să o impresionezi, da?

 

____

Sursă poză featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii