IPL și piele bronzată

În ultima perioadă (a se citi ultimii ani) am stat tot mai mult pe drumuri, iar în bruma de timp ce îmi mai rămâne între job-uri, colaborări și treburi de pe lângă gospodărie, prefer să dorm.

Big problem, my dear Watson. Nu am inclus în lista anterioară timpul pentru mine. Pentru că este foarte limitat și prefer să fiu foarte eficientă, am ales ca pe partea de cosmetică să apelez la epilarea definitivă, la un salon specializat în așa ceva. Life changing! Și o să îți povestesc de ce, în detaliu.

 

De ce am ales Nomasvello? 

Îți spuneam mai sus că am decis ca acest procedeu să fie făcut la un salon specializat, cu angajate care să fie instruite special în această zonă. Pentru că saloanele care oferă toate serviciile din lume cu aceiași 3 angajați… cred că ți-am mai povestit cum sunt.

Pentru că la prima întâlnire mi s-a explicat tot ce era de explicat despre IPL, cu beneficii, număr ședințe necesare, ce trebuie să fac înainte și după fiecare ședință.

Pentru că prețul mi se pare unul foarte corect, 30 euro/ ședință/ zonă ”tratată”. Practic, cu 135 de lei/ ședință ai scăpat de monstruleți.

 

Ce se întâmplă, mai exact? 

IPL sau Lumina Intens Pulsată este un impuls luminos de intensitate foarte mare, folosit pentru mai multe proceduri, precum: tratarea acneei, estomparea zonelor hiper pigmentate, îndepărtarea definitivă a firelor de păr nedorite (oricare ar fi zona care te supără), a semnelor din naștere etc.

În timpul acestui procedeu, raza de lumină trece prin firul de păr și ajunge la rădăcină, unde nimicește tot ce prinde.

Tratamentul este eficient la persoanele cu pielea albă și cu firul de păr negru și gros. Persoanele cu păr mai deschis la culoare pot necesita mai multe sedințe. De asemenea, trebuie să știi  că tratamentul nu se efectuează pe parul blond/alb (fara melanină) sau la persoanele afro-americane.

Impulsul în sine ciupește puțin, dar te rog să ignori poveștile care încep cu ”mamă, ce doare!”. La final, specialistul îți va aplica o cremă hidratantă și cu efect de calmare a pielii.

Durata unei ședințe de epilare cu IPL: în funcție de zonă, de la 10 minute, la 1 oră.

 

Bine de știut înainte/după ședința de epilare cu IPL: 

– funcționează la fel de bine și pe pielea bronzată;

– cu minim 2 săptămâni înainte nu ai voie să smulgi firele de păr ce urmează a fi distruse;

– în dimineața dinaintea ședinței nu lua medicamente;

– 24-48 de ore după ședință ar fi ideal să aplici singur/-ă o cremă hidratantă pe zona în cauză și să nu expui pielea la soare;

– după prima ședință pierzi deja aproximativ 40% din podoabă;

– după finalizarea numărului de ședințe recomandat va trebui să mai mergi o dată la 6-7 luni pentru așa-zisa ”întreținere”, pentru că foliculii piloși au tendința de a se regenera;

– lași aproximativ 4-5 săptămâni între 2 sședințe.

 

Când NU este recomandat să apelezi la IPL?

– ai ceva boli de piele (psoriazis, herpes, cicatrici, vitiligo);

– ai tatuaje sau micropigmentări în zona respectivă;

– ai afecțiuni tiroidiene (iei medicamente precum Euthyrox, Levothiroid);

– ești însărcinată, alăptezi;

– ai luat în ultimele 24 de ore antiinflamatoare sau antidepresive.

 

P.S. Am auzit (pe surse) că merg la epilare IPL mulți bărbați, din dorința de a-și aranja perfect barba, fără fire în plus pe față.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii