Baroc sau nu, este Sibiul Meu

Weekendul trecut o parte din online-ul romanesc (dar si de peste Prut) – creme de la creme a fost prezent in orasul care este primul in toate: Sibiu (Hermannstadt). Si daca nu primul, atunci cu siguranta exceleaza in ceva.

Putine au fost locurile pe care le-am vizitat si care mi-au ramas in suflet. Am descoperit Sibiul asa cum nu-l stiam. Viu, civilizat, cu oameni frumosi.  Imi voi permite (cu acordul vostru) sa va sugerez cateva locuri pe care nu ar trebui sa le ratati cand ajungeti aici (sustinute fiind de video-ul de mai jos):

Restaurantul Hermania – au o socataaa… de numa’ numa’

Bd Balcescu -un fel de Smardan, insa cu mai mult loc de trecut de la o terasa la alta. In aceasta perioada lucrurile stateau putin mai altfel, Junii Sibiului animand situatia :)

Atrium Classic Cafe – aici este cel mai bun loc de stat la povesti (chiar daca este langa Podul Minciunilor vreau sa cred ca era adevarat ce se spunea la masa), in compania domnului Laci Hunyadi – canta la pian pana dimineata devreme daca este nevoie si cu o usurinta de zici ca s-a nascut cu partitura-n mana.

Colegiul Brukenthal (atestat in 1380 – cea mai veche scoala din Romania | Nicolaus Olahus a studiat aici), statuia lui Georg Teutsch (episcop evanghelic sas), Turnul Sfatului (daca va lasa inima sa urcati atatea scari) , Muzeul Brukenthal (unde din ’72 pana in 2006 nu s-au mai facut angajari pe postul de muzeograf, iar in 2011 au inregistrat un numar de 373.000 de vizitatori),  societatea de asigurari Trannsylvania (la 1800 si ceva se asigurau case), Podul Minciunilor (al doilea pod de fonta din Europa), si multe multe altele.

Mai exact: “53 de locuri sau monumente romanice, gotice, baroc, clasiciste, eclectice sau de alt stil, pentru ca esenta si mesajul acestui an sibian este aceasta simbioza si aceasta integrare ideala a stilurilor in viata si istoria Sibiului.” (Sursa).

L-am surprins pe Razvan filmand, am ras si zburat cu moldoveanul Coci, am mancat Bucurii cu moldoveanul Eugen, am dansat bumti-bumti cu Ina, am ras pana dimineata cu moldoveanca Anne-Marie, am ascultat povesti de calatorie de la Cezar, am primit o lectie frumoasa de viata si despre cat de mult alergam dupa succes cand el este unde nu te astepti de la Mickey H, am cantat cu toti plamanii La Multi Ani lui Sebi,  l-am cunoscut pe cel de-o varsta cu mama mea – Mircea (adica da, mama e tanara 😉 ), am ascultat povesti locale de la Razvan si i-am multumit insuficient lui Tudor pentru ce si cum a fost weekendul acesta.

Cele mai frumoase locuri nu sunt cele din top 100! Sunt cele pe care le vizitezi alaturi de persoane minunate.

Prin Sibiul meu este un eveniment realizat de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS) si cofinantat de Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu in cadrul programului Sibiu Baroc Update. Parteneri principali: Citroen Romania, Autonom inchirieri masini si Ibis Hotels Sibiu. Multumim pentru sustinere: CNM Astra, Muzeul Brukenthal, Ivelo Sibiu, Scoala de fotografie Image Art, pivnita de vinuri Weinkeller, Pardon Cafe Sibiu, Atrium Classic Cafe.

16 comentarii
 1. Anne-Marie
  7 ani în urmă

  Măi, Corinelu, din câte văd eu, îţi cam plac moldovenii! :))

  • Corina-Maria
   7 ani în urmă

   La naiba, este atat de evident? 🙂

  • Corina-Maria
   7 ani în urmă

   Ce-ti mai place sa lasi link-uri 😛

 2. Diana’sBlog
  7 ani în urmă

  Adevarul e ca Sibiul e un oras foarte frumos.
  Apreciat la adevarata valoare poate chiar cel mai frumos din Ro.
  Oamenii sunt linistiti. Atmosfera .
  Terasele din Centru sunt un deliciu vara, mai ales cele care inconjoara piata. Si Atrium Classic , desi niciodata nu am prins momentul in care se canta atat de mult.

  Ne putem mandri cu ce avem pe la noi 🙂

 3. Prin Sibiul meu | impresii din lumea mare
  7 ani în urmă

  […] poze faine şi medieşanul Mircea . Le-am cunoscut şi pe fetele Elena Cîrîc , Corina Săftescu, Corina-Maria Scheianu, Anne Marie  care nu stă sub nici o formă la pozat, colega de cameră Anca Spătariu şi […]

 4. Vineri, sâmbătă și duminică #prinSibiulmeu « Alexandru Cocieru
  7 ani în urmă

  […] Câteva poze de prin Sibiul meu, aici. Răzvan a filmat, și încă o dată, pe biciclete în muzeul Astra. Rezidenta Liniana a scris despre Sibiul meu baroc Dragoș cel fotografiator a scris Prin sibiul meu, al nostru, al tuturor Mircea @ Medias News, trage concluzii despre Sibiul baroc, și ne-arată o filmare Elena, draga de ea, zice că-i de vizitat Sibiul Ina, de pe motor pe bicicletă, prin Sibiu Vlad de la #dreamteamro zisă că-i plăcu prin Sibiu Pentru Corina, Baroc sau nu, este Sibiul ei […]

 5. Coci
  7 ani în urmă

  Drept. Moldovenii de la Sibiu, cei mai tari dom’le 🙂

 6. Robert
  7 ani în urmă

  Aş vrea să trec şi eu pe la Sibiu…

  • Corina-Maria
   7 ani în urmă

   pai go! ce te retine?

  • Name*
   7 ani în urmă

   Motive personale…

 7. Câteva cuvinte despre câţiva sibieni. Aşa, din coracon :) • Chinezu
  7 ani în urmă

  […] Adi, Anca, Andreea, Anne-Marie, Bogdan, Cezar, Coci, Corina, Corina, Denisa, Dragoş, Elena, Eliza, Eugen, Ina, Ivo, Liliana, Maria, Mircea, Mickey, Ovi, […]

 8. Perry Gara
  7 ani în urmă

  Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

 9. Sibiul Baroc • Vlad.Dulea.ro
  7 ani în urmă

  […] Chelariu, Bogdan Dăscălescu, Cezar Dumitru (Imperator), Cristian China-Birta (Chinezu), Corina Scheianu, Corina Săftescu, Denisa Bârgău, Dragoş Asaftei, Elena Cîrîc, Eugen Luchianiuc, Ina Popa […]

 10. Locuri din Romania – pentru a reaprinde flacara iubirii | KorinaMS
  7 ani în urmă

  […] – Winekeller – sau pivnita cu vinuri. Sunteti liberi sa va imaginati ce gasiti aici – e de bine rau. Am mai scris despre Sibiu AICI. […]

 11. Sibiul Baroc
  7 ani în urmă

  […] Chelariu, Bogdan Dăscălescu, Cezar Dumitru (Imperator), Cristian China-Birta (Chinezu), Corina Scheianu, Corina Săftescu, Denisa Bârgău, Dragoş Asaftei, Elena Cîrîc, Eugen Luchianiuc, Ina Popa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *